Els usuaris de Renfe del Maresme perden set hores de feina per culpa dels retards

  • En dos mesos, el cost per a les empreses és de tretze milions d'euros

VilaWeb
Redacció
12.03.2007 - 16:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els retards a la rodalia de Renfe de Barcelona tenen un impacte molt negatiu en l’economia catalana i, en concret, en les empreses del Maresme. Segons un estudi de la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme, FAGEM, els dos primers mesos de l’any, els retards en els trens que passen per Mataró han tingut un cost de tretze milions i mig d’euros per a les empreses, perquè cada treballador ha perdut set hores de feina.L’estudi s’ha fet comptant els usuaris de la línia C1 de Renfe (227.216); els retards de mitjana dels trens (deu minuts) i els dies feiners del gener i el febrer (quaranta-dos). També s’ha calculat que cada treballador cobra vuit euros i mig d’euros cada hora i el resultat han estat pèrdues de 13.519.352 pel conjunt de les empreses de Mataró.

Per a fer l’estudi, la FAGEM s’ha basat en dades de l’Institut d’Estadística sobre el salari mitjà i en una enquesta als usuaris habituals de Renfe.

Les dades de PIMEC

La patronal de petites i mitjanes empreses PIMEC també ha calculat el cost que tenen els retards de Renfe per a l’economia catalana. Segons aquest estudi, el cost no és és tant elevat com el de l’estudi de FAGEM però també és prou notori: els retards de deu minuts de mitjana que afecten els 400.000 usuaris de la xarxa de rodalia han fet perdre a les empreses 1.036.000 euros.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any