El PSIB i el Bloc protesten per una altra prova de manipulació a So n’Espases

  • Demanen explicacions al govern per haver obviat l'abstenció del vocal jurídic a l'adjudicació de l'hospital

VilaWeb
Redacció
05.03.2007 - 17:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PSIB i el Bloc per Mallorca consideren provat que hi va haver manipulació del govern de Jaume Matas en l’adjudicació de les obres de l’hospital de So n’Espases a les empreses Dragados i FCC per 635 milions d’euros. Segons informa avui el Diario de Mallorca, el responsable dels serveis jurídics de l’Ib-Salut es va negar a signar l’adjudicació perquè no recollia la seva abstenció en la votació, però la conselleria ho va amagar.Segons aquest diari, un dels membres de la mesa de contractació de So n’Espases, Javier Vázquez, qui és responsable dels serveis jurídics de l’Ib-Salut, es va abstenir a la votació en què es proposava d’adjudicar el contracte a Dragados i FCC perquè considerava que no quedaven pas clares les avaluacions de les ofertes presentades; Vázquez va veure que encara hi havia contradiccions, perquè l’informe encarregat a la consultora Global PM apostava per la UTE encapçalada per OHL, però l’informe del Col·legi d’Enginyers preferia el de Dragados i FCC. El vocal jurídic va pensar que un tercer informe hauria aclarit les coses, es va abstenir en la votació, la qual cosa no va quedar recollida en l’informe de la mesa de contractació i per això es va negar a signar-la. Tot amb tot, en l’informe no va constar pas aquesta discrepància, sinó que precisava que Javier Vázquez no tenia pas cap objecció contra les avaluacions de les ofertes.

Cúmul de despropòsits

El secretari general del PSIB, Francesc Antich, ha dit que aquest cas demostrava la manipulació en el procés d’elecció delss terrenys i en l’adjudicació de les obres del nou hospital de referència de les Illes a So n’Espases.

Des del Bloc per Mallorca, la diputada Joana Lluïsa Mascaró ha dit que aquest és un altre episodi en el cúmul de despropòsits en la venda dels terrenys i en l’adjudicació de les obres. Segons Mascaró, tot s’ha fet en funció d’interessos urbanístics i especulatius.

Enllaços
Diario de Mallorca: El acta de Son Espases obvió la abstención del vocal jurídico.
Fotografies de l’informe de la mesa de contractació sobre l’adjudicació de So n’Espases.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any