Notícies

Divendres  02.03.2007  19:00

Els parlamentaris europeus acaben la visita per denúncies urbanístiques al País Valencià

Ara han d'estudiar si demanen a la Comissió Europea que obri una investigació

Men?ame
 

La delegació del Comitè de Peticions del Parlament Europeu, que examina les denúncies per irregularitats urbanístiques del País Valencià, ha acabat aquest vespre la seva visita. Ho ha fet a València, en un acte a la sala d'actes de la Universitat Politècnica. Els europarlamentaris han visitat una dotzena de municipis, on s'han entrevistat amb els batlles i representants socials. Ara el Comitè presentarà les conclusion i, si ho creu oportú, demanarà a la Comissió Europea que obri una investigació.

El Parlament Europeu ha rebut nombroses queixes contra la llei urbanística valenciana, sobretot per expropiacions abusives. Els responsables de la delegació europea, Marcin Libicki, i Michael Cahsman, van explicar ahir des d'Alacant que la majoria de denúncies que rep la UE en relació amb l'urbanisme valencià fan referència a la violació del dret de la propietat i del medi. El Comitè de Peticions va visitar ahir els municipis de Rojals, Sant Miquel de Salines, Catral, Alacant, Tibi, Parcent i Benissa, i es va reunir amb el Síndic de Greuges, Emília Caballero. I avui ha estat a Xàbia, Benicàssim, Orpesa, Castelló de la Plana i, finalment, a València.

Abusos i connivència

El candidat d'EU a Alacant, Lluís Torró, ha demanat als responsables del Comitè de Peticions que denunciïn el Consell als tribunals europeus 'pels abusos, permesos en la legislació valenciana, i per la connivència entre el govern i els especuladors urbanístics'. Torró deplora la manca de diàleg i la prepotència del govern.