Brussel·les denunciarà la llei d’urbanisme valenciana al Tribunal de Luxemburg

  • Aquest vespre arriba al País Valencià la delegació de l'eurocambra que examinarà durant dos dies les irregularitats urbanístiques

VilaWeb
Redacció
28.02.2007 - 17:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Comissió Europea denunciarà el pròxim 21 de març la Llei Urbanística Valenciana (LUV) al Tribunal de Justícia de la Unió Europea per vulnerar la legislació europea. Així ho ha confirmat l’eurodiputat dels Verds David Hammerstein, que forma part de la delegació de l’eurocambra que avui al vespre arriba al País Valencià per examinar les denúncies per irregularitats urbanístiques enviades per particulars i entitats a Estrasburg.L’executiu comunitari ja va avisar que l’antiga llei d’urbanisme, la LRAU, incomplia tot un seguit de directives comunitàries. Aleshores, el govern valencià va aprovar la LUV, però la Comissió Europea va advertir que no resolia les irregularitats de l’antiga llei. Després d’uns quants avisos a la Generalitat valenciana, la Comissió va dir que ja no hi havia marxa enrere i que portaria la llei als tribunals.

Els motius són ben clars: la normativa viola, segons Brussel·les, la directiva d’hàbitats, la d’avaluacions ambientals, la d’avaluacions estratègiques i la de contractació pública. Segons Hammerstein, per la ‘manca de transparència, igualtat de tracte i per l’existència de contractacions i adjudicacions no obertes a concurs públic’.

Enllaços
Text de la llei urbanística valenciana (pdf).
Informe aprovat pel Parlament Europeu de denúncia dels abusos urbanístics al País Valencià.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any