Unes 4.000 persones es manifesten a Barxeta contra la línia d’alta tensió

  • La diada reivindicativa va començar amb un concert d'homenatge a Joan Pellicer i Bataller

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.02.2007 - 08:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Unes 4.000 persones procedents d’arreu del País Valencià es van manifestar dissabte a la vesprada a Barxeta (la Costera) convocades pel Fòrum Unitari Contra l’Alta Tensió (Fucat). El Concert en memòria de Joan Pellicer i Bataller, una exposició d’artistes contra l’alta tensió i un dinar popular a base de paella han estat algunes de les activitats prèvies a la manifestació unitària que ha recorregut els carrers del poble.A la manifestació convocada per donar suport a l’Ajuntament de Barxeta en el recurs que plantejarà als tribunals europeus, hi han participat nombroses persones representants d’entitats i organitzacions implicades amb la lluita contra l’alta tensió i l’especulació urbanística, així com líders de tots els partits polítics nacionalistes, ecologistes i d’esquerres del País Valencià.

Entre les persones participants s’hi han pogut veure a Glòria Marcos i Enric Morera, aixi com la majoria d’alcaldes dels municipis afectats pel pas de la línia d’alta tensió projectada entre Castelló de la Ribera i Gandia, i que passa per pobles de la la Costera, la Safor i la Ribera.

Concert matinal en homenatge a Joan Pellicer i Bataller

Les activitats reivindicatives han començat amb una muixeranga interpretada pels pegolins Pere Joan i Joan Carles en homenatge a Joan Pellicer i Bataller. Deprés hi han actuat Dídac Noguera (la Ribera), Feliu Ventura i Pep Gimeno “Botifarra” (la Costera), Ximo Caffarena i Gerard Verger (la Safor-Valldigna), Carles Enguix, Pau Alabajos i Òscar Briz (l’horta).

Aquest concert matinal ha acabat amb la lectura cantada del manifest, que ha anat a càrrec de Ximo Caffarena i Gerard Verger, que han estat acompanyats per tots els artistes que hi han participat. Tot seguit la plataforma NAT de Barxeta ha organitzat un dinar popular a base de paella per dues-centes persones.

El Fucat, aglutinador de la lluita contra l’alta tensió

El Fucat, organització convocant d’aquesta diada reivindicativa a Barxeta, es va constituir l’1 d’abril de 2006 per organitzar la primera manifestació unitària convocada a València. El Fucat reuneix les plataformes que s’oposen a les línies d’alta tensió del País Valencià: NAT de l’Ènova, NAT de Manuel, Subestació de Patraix Fora, Compromís pel Territori, Agró-Acció Ecologista, Plataforma pels Pobles de la Safor, la Coordinadora Contra l’Alta Tensió de la Valldigna, Les Delícies de Rafelguaraf, NAT de Barxeta, PKAT, Non THT-No a la MAT.

Les primeres entitats en recolzar les iniciatives del Fucat han estat: la Federació Escola Valenciana, el Col·lectiu Ovidi Montllor de Músics en Valencià, així com les plataformes i les associacions que formen part del Compromís pel Territori.

Enllaços
Fotos: Reportatge fotogràfic de la diada reivindicativa contra l’alta tensió a Barxeta
Hemeroteca: Èxit de participació a Barxeta a la jornada de mobilitzacions contra l’alta tensió 24.02.2007
Hemeroteca: El Fucat estudia denunciar Iberdrola per incomplir les normes de seguretat 29.01.2007

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any