Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  25.02.2007  12:53

Els EUA condicionen el diàleg amb l'Iran a la suspensió del programa nuclear

Teheran diu que el matindrà, malgrat les possibles sancions

Men?ame
 

La secretària d'estat nord-americana, Condoleezza Rice, ha respost avui les declaracions del president iranià, Mahmud Ahmadinejad, qui ha avisat que mantindria el programa d'enriquiment d'urani malgrat les sancions que pugui patir el país i que no faria pas marxa enrere. Rice ha dit que els EUA estan disposat a negociar amb Teheran, però ho ha condicionat a l'aturada del programa nuclear. 'Cal que l'Iran premi el botó d'aturada', ha dit.

L'Agència Internacional de l'Energia Atòmica ha anunciat aquesta setmana que Teheran no només havia incomplert el termini de seixanta dies que li havia imposat l'ONU, ans havia ampliat el programa nuclear.

Mahmud Ahmadinejad ha defensat sempre que el programa d'enriquiment d'urani servia per fabricar energia elèctrica, és a dir, té finalitats civils i no pas militars com asseguren els Estats Units. Avui Ahmadinejad ha dit que 'el tren de la nació iraniana no té frens ni marxa enrere'.

El president iranià ha fet aquestes declaracions un dia abans que els cinc membres permanents del consell de seguretat (Gran Bretanya, França, els EUA, la Xina i Rússia) i Alemanya es reuneixin per discutir quines sancions cal imposar contra l'Iran.

Primer llançament d'un coet espacial

Precisament avui l'Iran ha fet amb èxit avui la primera prova de llançament d'un coet espacial, segons que ha anunciat la televisió iraniana al-Alam. Segons aquestes fonts, els ministeris de Defensa i de Ciència i Tecnologia s'han encarregat de la fabricació del coet, que transporta material d'investigació. El director de l'Institut Aeroespacial de l'Iran, Mohsen Bahrami, ha dit que la prova d'avui era el punt de sortida del desenvolupament iranià sobre les investigacions de l'espai.