Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  23.02.2007  11:50

Multa de mil cinc-cents milions de dòlars a Microsoft

Un jutjat de San Diego (EUA) condemna Microsoft per vulnerar una patent sobre el format MP3

Men?ame
 

Un jutjat federal de San Diego (EUA) ha condemnat Microsoft a pagar mil cinc-cents milions de dòlars per vulneració de patents sobre la conversió del format d'àudio MP3. El tribunal ha decidit que Microsoft havia violat les patents de l'empresa Alcatel-Lucent, tot i que l'assessor legal de Microsoft, Tom Burt, assegura que havien pagat pels drets d'usar la tecnologia MP3 a l'alemanya Fraunhofer, empresa que va participar, amb Lucent, al desenvolupament de l'MP3.

Tot i que la condemna milionària no afectarà gaire Microsoft, que l'any passat va guanyar vint-i-nou mil milions de dòlars, Tom Burt assegura que es tracta d'un veredicte sense fonament legal i que intentarien revocar la decisió del tribunal, o apel·lar-la. A més, diu que els preocupa molt perquè`hi ha més empreses que van pagar la patent a Fraunhofer, com Creative, Sony o fins i tot Apple. La demanda ja fa anys que és als tribunals però, Lucent va començar a les accions legals l'any 2003 contra Dell i Gateway per la vulneració de les patents sobre el format MP3, i més tard s'hi va sumar Microsoft. El jurat ha fixat la multa a Microsoft a partir de les vendes d'ordinadors amb el sistema operatiu Windows instal·lat a partir del maig del 2003.