Punt final del conflicte de Ràdio Andorra

  • El govern espanyol signa l'acord per cedir l'edifici de l'antiga emissora

VilaWeb
Redacció
15.02.2007 - 19:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Finalment, després de vint-i-sis anys de conflicte, avui el govern espanyol, per mitjà del ministre d’exteriors, Miguel Ángel Moratinos, ha signat l’acord pel qual cedeix l’edifici de Ràdio Andorra al govern andorrà. Aquest era l’últim escull per a posar fi a un litigi que s’arrossega des del 26 de març de 1981, quan l’emissora es va declarar en fallida. A canvi de la cessió, el govern andorrà pagarà les indemnitzacions que encara esperen els treballadors.Ara, un cop signat l’acord entre els dos governs, només falta que el consell de ministres espanyol hi doni el vist-i-plau burocràtic corresponent. Moratinos ha dit que, a tot estirar, el conflicte quedarà completament resolt el mes de maig.

Indemnitzacions pendents

Els antics assalariats de Ràdio Andorra, una trentena de persones, han de cobrar uns vuit-cents mil euros. A més, el govern d’Albert Pintat també haurà de fer-se càrrec dels quatre-cents mil euros que corresponen a creditors de l’emissora. Una de les condicions de l’acord que es firmarà avui és que el govern andorrà no podrà utilitzar els terrenys de l’emissora per a treure’n beneficis econòmics, sinó que caldrà que els destini a serveis públics, com podria ser la creació d’un museu.

Ara l’edifici en qüestió es troba en desús des de fa anys i, amb la cessió, s’espera que el govern d’Andorra es faci càrrec de les reformes i del manteniment.

Els orígens

El conflicte va començar ara fa vint-i-sis anys, quan va expirar la concessió del Cnosell General a Ràdio Andora per a emetre. Els propietaris de l’emissora, hereus del fundador Jacques Trémoulet, es van declarar en fallida i, com que no tenien propietats a Andorra perquè vivien a França, no van poder fer front als deutes. Espanya tenia la propietat dels terrenys des dels anys seixanta i havia cedit l’explotació a Trémoulet.

Enllaços
Diari d’Andorra: Espanya accepta tancar el conflicte de Ràdio Andorra i Moratinos signarà l’acord.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any