El govern estudia de recusar un altre jutge del Constitucional

  • Jorge Rodríguez-Zapata també va fer un informe sobre l'estatut · CiU avisa el govern 'que no caigui en la trampa del PP' de polititzar el Tribunal

VilaWeb
Redacció
14.02.2007 - 17:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

José Montilla ha confirmat que els serveis jurídics de la Generalitat estudien la possibilitat de recusar el magistrat del Tribunal Constitucional Jorge Rodríguez-Zapata, que ha admès en el seu vot particular sobre la recusació del jutge Pablo Pérez Tremps, que també va redactar, l’any 2000, un estudi relatiu a l’estatut per a la Fundació Pi i Sunyer. Des de CiU, Felip Puig ha avisat el govern ‘que no caigui a la trampa del Partit Popular’.Segons Puig, si el govern demana la recusació del magistrat Rodríguez-Zapata, col·laborarà i contribuirà a la politització del Constitucional.

Montillla ha dit aquesta tarda que, tenint en compte els arguments de sis magistrats del Constitucional per recusar Pérez Tremps, ‘ens veiem obligats a analitzar si algun altre magistrat pot incórrer en la mateixa causa de recusació. Si fos així, el govern actuarà en conseqüència’.

Recordem que la recusació de Pérez Tremps fa que al Constitucional hi hagi quedat una majoria de magistrats conservadors que és la que haurà de decidir sobre els set recursos que s’han presentat a l’estatut català. Només en cas que Pérez Tremps presentés la dimissió, el govern espanyol hauria de nomenar un altre jutge que el substituís.

Enllaços
Informe del Tribunal Constitucional sobre la recusació del jutge Pablo Pérez Tremps.
Vot particular del jutge Jorge Rodríguez-Zapata.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any