De Juana continuarà en vaga de fam fins que surti en llibertat

  • El seu advocat anuncia que recorrerà la sentència del Suprem

VilaWeb
Redacció
13.02.2007 - 16:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Iñaki de Juana Chaos no acceptarà que el govern espanyol li concedeixi el tercer grau i continuarà en vaga de fam fins que surti en llibertat. Ho ha dit el seu advocat, Álvaro Reizabal, en declaracions a Ràdio Euskadi, després de comunicar-li la rebaixa de condemna, de dotze anys i set mesos a tres anys, dictada ahir pel Tribunal Suprem espanyol. La defensa del pres presentarà un recurs d’empara al Tribunal Constitucional.Rebaixa de condemna

El Suprem espanyol va decidir ahir de rebaixar la condemna perquè sosté que els articles que De Juana va escriure al diari Gara constitueixen un delicte d’amenaces no terroristes i d’enaltiment del terrorisme. La rebaixa pot fer canviar la situació penitenciària de De Juana, que ja ha complert un any i mig de presó i que fa noranta-nou dies que fa vaga de fam.

Fins ara, De Juana estava en situació de presó preventiva però ara la sentència del Suprem ja és ferma. Això vol dir que és el servei d’Institucions Penitenciàries del govern espanyol qui pot decidir sobre el futur del pres.

El Suprem s’han pronunciat sobre el recurs que havia presentat De Juana a la sentència de l’Audiència Nacional, que l’havia condemnat a dotze anys i set mesos de presó. La defensa del pres en demanava l’absolució i l’Associació de Víctimes dl Terrorisme, que exerceix l’acusació, demanava ampliar la condemna fins als noranta-sis anys. Iñaki de Juana Chaos, que ja ha complert divuit anys de presó per vint-i-cinc assassinats, continua ingressat en un hospital de Madrid, on és alimentat forçosament. L’Audiència Nacional Nacional va negar-se a deixar-lo en llibertat provisional.

Enllaços
Articles de De Juana al diari Gara escrits el 2004: El escudo i Gallizo.
The Times: Entrevista amb Iñaki de Juana Chaos (5-2-07).
EITB: El abogado de De Juana dice que no admitirá el tercer grado.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any