Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  12.02.2007  05:55

El Síndic d'Aran reclama a Foment que acceleri les obres del nou túnel de Viella

Les administracions no garanteixen que el vell reobri aquesta setmana

Men?ame
 

El Síndic d'Aran, Carles Barrera, ha criticat avui que el nou túnel de Viella encara no s'hagi enllestit i que no s'hagin complert els terminis d'execució de l'obra: 'l'esfondrament del túnel vell hauria quedat en un simple comentari si l'altre ja funcionés', ha dit. Foment ha insistit que el nou túnel s'obrirà a final d'any i ha negat que l'incident d'ahir hagués afectat les obres. El govern vol reobrir el túnel aquesta setmana.

El propòsit del govern és que el túnel de Viella es pugui tornar a obrir al trànsit a final de setmana, però ara per ara no ho pot assegurar, segons que ha dit avui al matí Joan Saura. El conseller d'Interior ha afegit que encara era d'hora per determinar quines havien estat les causes de l'esfondrament.

Una esllavissada va afectar ahir el fals túnel de l'entrada de la boca septenrional del túnel de Viella, però no va fer pas cap ferit, segons que ha confirmat la direcció general d'Emergències.

Cent metres de formigó van colgar ahir a les cinc de la tarda un vehicle d'un dels treballadors de manteniment que l'hi havia aparcat per causes que encara no se saben. Els cotxes que vagin a la bocana nord del túnel són desviats cap a Viella, i els de la bocana sud, cap al port de la Bonaigua.

Un informe de l'any 2000, impulsat pel RACC i avalat per alguns clubs automobilístics europeus, ja considerava el túnel de Viella el més perillós d'Europa.