El Síndic d’Aran reclama a Foment que acceleri les obres del nou túnel de Viella

  • Les administracions no garanteixen que el vell reobri aquesta setmana

VilaWeb
Redacció
12.02.2007 - 05:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Síndic d’Aran, Carles Barrera, ha criticat avui que el nou túnel de Viella encara no s’hagi enllestit i que no s’hagin complert els terminis d’execució de l’obra: ‘l’esfondrament del túnel vell hauria quedat en un simple comentari si l’altre ja funcionés’, ha dit. Foment ha insistit que el nou túnel s’obrirà a final d’any i ha negat que l’incident d’ahir hagués afectat les obres. El govern vol reobrir el túnel aquesta setmana.El propòsit del govern és que el túnel de Viella es pugui tornar a obrir al trànsit a final de setmana, però ara per ara no ho pot assegurar, segons que ha dit avui al matí Joan Saura. El conseller d’Interior ha afegit que encara era d’hora per determinar quines havien estat les causes de l’esfondrament.

Una esllavissada va afectar ahir el fals túnel de l’entrada de la boca septenrional del túnel de Viella, però no va fer pas cap ferit, segons que ha confirmat la direcció general d’Emergències.

Cent metres de formigó van colgar ahir a les cinc de la tarda un vehicle d’un dels treballadors de manteniment que l’hi havia aparcat per causes que encara no se saben. Els cotxes que vagin a la bocana nord del túnel són desviats cap a Viella, i els de la bocana sud, cap al port de la Bonaigua.

Un informe de l’any 2000, impulsat pel RACC i avalat per alguns clubs automobilístics europeus, ja considerava el túnel de Viella el més perillós d’Europa.

Enllaços
El Punt: Una despreniment al túnel de Vielha fa desviar el trànsit pel port de la Bonaigua.
Notícia anterior: El túnel de Viella es el més perillós d’Europa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any