Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  10.02.2007  06:00

Món Divers, la pàgina de les nacions sense estat

Men?ame
 

Bretanya, Escòcia, Còrsega, Friül, Alsàcia, Aland, Fèroe, Cabília... són noms de nacions sense estat a diferents parts del món. Aquests territoris són els protagonistes de Món Divers, una web que es fixa en l'actualitat d'aquests petits països amb voluntat de sobirania però que encara no l'han aconseguida. David Forniès, autor de la web junt amb Cristina Geraldes, explica que la pàgina 'és un espai per als països que no apareixen en els mitjans de comunicació tradicionals'.

A banda de l'actualitat, Món Divers té una bona base de dades sobre nacions sense estat de tot el món, la Naciopèdia, tot i que encara no s'ha completat i on progressivament s'hi aniran incorporant noves nacions.

Els drets humans, les minories i el medi ambient són altres temàtiques que toca la pàgina, que compta amb la col·laboració de l'antropòleg i expert en nacions sense estat Joan Manuel Cabezas. Un dels reportatges destacats aquests dies és sobre Escòcia, que ve de commemorar el tres-cents aniversari de la unió amb Anglaterra i on l'opinió pública es decanta cada vegada més cap a l'opció de la independència. Aquesta nació també és el motiu de l'editorial, que fa un paral·lelisme amb la situació al nostre país.