Concentració de suport a la noia de Sarrià de Ter detinguda per vinculació amb grups anarquistes

  • Demà declararà a l'Audiència Nacional espanyola

VilaWeb
Redacció
08.02.2007 - 20:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una noia detinguda a Sarrià de Ter, acusada de pertinença a banda armada per la seva relació amb un membre d’un grup anarquista, declararà demà a l’Audiència Nacional espanyola. Retinguda a la comissaria dels mossos d’esquadra de Sants-Zona Franca de Barcelona, li han aplicat la llei antiterrorista. Dues-centes persones s’han concentrat avui al vespre a Girona exigint la llibertat de la detinguda, que té vint-i-sis anys.La noia és educadora social i viu al Rusc, una casa ocupada de Sarrià de Ter. El seu advocat, Benet Salellas, ha dit que no hi havia res que justifiqués la detenció i que potser demanaria de comparèixer immediatament davant el jutge de l’Audiència Nacional espanyola, que ha ordenat la detenció.

La noia va tenir relació amb un membre d’un grup anarquista, detingut des del desembre passat, a l’espera de ser extradit a Itàlia, perquè és el govern italià que acusa el detingut d’haver cremat vehicles de l’empresa pública de ferrocarrils. La noia detinguda havia capitanejat una campanya de suport al seu company.

Protestes

Durant tot el matí, amics i familiars de la detinguda s’han concentrat amb pancartes a les portes de la comissaria criticant aquesta operació policíaca. Al vespre, unes dues-centes persones s’han concentrat a Girona per reivindicar la llibertat de la noia. De primer, davant la seu d’Iniciativa (partit que té de president el conseller d’Interior, Joan Saura) i, més tard, davant la sots-delegació del govern espanyol.

Enllaços
El Punt: Detenen per terrorisme una esquàter de Sarrià de Ter que vinculen a grups anarquistes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any