Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  08.02.2007  06:53

Carod diu que si l'estatut no cap a la constitució només resta el sobiranisme

Va fer aquesta afirmació en una conferència ahir al vespre al Palau de la Generalitat

Men?ame
 

El conseller de Vice-presidència, Josep-Lluís Carod-Rovira, va advertir ahir que si el Tribunal Constitucional determina que l'estatut no cap a la constitució l'única via que queda és la sobiranista. En una conferència al Palau de la Generalitat, i com a president en funcions, atès que José Montilla era de viatge a Brussel·les, Carod va fer una aposta clara per la via sobiranista i es va mostrar contrari a una retallada a Madrid del text aprovat en referèndum.

El conseller es va referir així a la maniobra del PP, per la qual el ple del Tribunal Constitucional va recusar el magistrat Pablo Pérez Tremps. La decisió implica que aquest jutge no podrà intervenir en la reunió que ha de resoldre els recursos d'inconstitucionalitat presentats contra l'estatut català.

Amb el títol 'El patriotisme social, motor de construcció nacional', el conseller va reivindicar que les arrels del catalanisme van néixer en els moviments progressistes i populars, i no pas dins la burgesia i el conservadorisme. També va negar el fet que durant dècades s'hagi volgut fer creure que les polítiques socials eren incompatibles amb les de construcció nacional.

Carod també va criticar la 'fragilitat permanent' que provoca 'la resistència absoluta al canvi' des de l'estat espanyol. Segons Carod, 'sense el blindatge legal adequat, a la constitució i a l'estatut, la indefensió de Catalunya serà constant'. En aquest sentit, va qualificar el centralisme espanyol d'inútil i perjudicial per tothom.