Carod diu que si l’estatut no cap a la constitució només resta el sobiranisme

  • Va fer aquesta afirmació en una conferència ahir al vespre al Palau de la Generalitat

VilaWeb
Redacció
08.02.2007 - 06:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller de Vice-presidència, Josep-Lluís Carod-Rovira, va advertir ahir que si el Tribunal Constitucional determina que l’estatut no cap a la constitució l’única via que queda és la sobiranista. En una conferència al Palau de la Generalitat, i com a president en funcions, atès que José Montilla era de viatge a Brussel·les, Carod va fer una aposta clara per la via sobiranista i es va mostrar contrari a una retallada a Madrid del text aprovat en referèndum.El conseller es va referir així a la maniobra del PP, per la qual el ple del Tribunal Constitucional va recusar el magistrat Pablo Pérez Tremps. La decisió implica que aquest jutge no podrà intervenir en la reunió que ha de resoldre els recursos d’inconstitucionalitat presentats contra l’estatut català.

Amb el títol ‘El patriotisme social, motor de construcció nacional’, el conseller va reivindicar que les arrels del catalanisme van néixer en els moviments progressistes i populars, i no pas dins la burgesia i el conservadorisme. També va negar el fet que durant dècades s’hagi volgut fer creure que les polítiques socials eren incompatibles amb les de construcció nacional.

Carod també va criticar la ‘fragilitat permanent’ que provoca ‘la resistència absoluta al canvi’ des de l’estat espanyol. Segons Carod, ‘sense el blindatge legal adequat, a la constitució i a l’estatut, la indefensió de Catalunya serà constant’. En aquest sentit, va qualificar el centralisme espanyol d’inútil i perjudicial per tothom.

Enllaços
Text de la conferència (pdf) feta ahir per Carod-Rovira.
El Punt: El vicepresident Carod avisa que si l’Estatut no cap en la Constitució només queda la independència.
Avui: Carod desafia el Constitucional apel·lant a la via sobiranista.
La Vanguardia: Carod advierte que si el Estatut no cabe en la Constitución sólo queda la vía soberanista.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any