Gorbatxov s’encara amb Microsoft

  • Demana per carta a Bill Gates que retiri la causa contra un professor rus acusat de pirateria

VilaWeb
Redacció
07.02.2007 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-president soviètic Mikhaïl Gorbatxov ha enviat una carta al fundador de Microsoft, Bill Gates, demanant-li que intercedeixi en el cas d’un professor rus acusat de fer servir software pirata a les classes. Gorbatxov insta Gates a retirar la causa contra l’acusat, Aleksandr Pònosov, perquè el professor ignorava que allò que feia fos prohibit. També al·lega que aquest cas no té res a veure amb la lluita contra la pirateria informàtica.Gorbatxov fa saber a Bill Gates que el professor ‘ha dedicat tota la vida a l’educació, rep un sou modest i ara, arran de l’acusació, pot anar a raure als camps de presoners de Sibèria’.

Pònosov és mestre i director d’un institut de secundària de la regió de Perm, a l’est de Moscou, i, segons Microsoft va fer servir ordinadors amb programes sense llicència. El gegant informàtic l’acusa de violar la llei de propietat intel·lectual i d’haver infligit pèrdues de deu mil dòlars a la companyia.

El professor ha dit a la cadena BBC que era innocent perquè quan va fer servir els ordinadors els programes ja hi eren instal·lats. Pònosov també ha rebut el suport del primer ministre rus, Vladímir Putin.

Enllaços
Web de la fundació Gorbatxov on podeu llegir la carta (escrita en rus).
BBC News: Gorbachev wades into piracy row.
Wired: Microsoft: Not Behind Russia Piracy Case.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any