Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  01.02.2007  06:00

L'Audiència de Barcelona es nega a endurir la condemna als acusats del crim de la Patum

Ho demanava la família Isanta

Men?ame
 

L'Audiència de Barcelona ha confirmat la sentència de tres a set anys d'internament per homicidi dictada contra els sis menors culpables d'haver apunyalat a mort Josep M. Isanta durant les festes de la Patum del 2005. D'aquesta manera, l'Audiència denega el recurs presentat per la família Isanta, que demanava que s'endurissin les penes fins a vuit anys d'internament, perquè considera que es tractava d'un assassinat, no pas d'un homicidi.

La família, que exerceix l'acusació particular, argumenta que l'agressió va ser premeditada i que la víctima no va tenir l'oportunitat de defensar-se.

L'Audiència també ha desestimat recursos de la defensa dels acusats, que en demanava l'absolució.

Coautors del crim

Els sis nois menors d'edat van ser considerats coautors del crim i també els foren atribuïts tres intents d'homicidi i delictes de lesions per atacs a tercers, alguns dels quals van ser greument ferits. Els de més de setze anys van ser condemnats a set anys d'internament i els menors de setze, a tres. Convé recordar també que un altre menor va ser absolt i un vuitè va ser condemnat per desordre públic.