Wikipèdia: entrades insòlites

VilaWeb
Redacció
06.02.2007 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A la Wikipèdia, la coneguda enciclopèdia en línia, hi podem trobar tota classe d’informació: ciències exactes, geografia i història, biografies, biologia, informàtica… Es pot dir que és una enciclopèdia de les més completes que existeixen i l’única al món que és de redacció pública. A banda les entrades que podríem trobar en una enciclopèdia convencional, la Wikipèdia també en conté de curioses i rares, algunes de força sorprenents i tot.Articles insòlits

Aquests articles tan particulars s’han agrupat sota l’entrada ‘articles insòlits’, amb dades com la d’un topònim gal·lès, possiblement el més llarg del món: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch (traduït: Església de Santa Maria del Clot de l’Avellaner, Ran del Remolí i de la Capella de Sant Tisili de la Balma Roja).

Una altra entrada curiosa és la de DISH, un petit poble de Texas (EUA) que va canviar-se el nom original (Landis Clark) per poder tenir enregistradores de vídeo digital i televisió, tot de franc. Ferdinandea és el nom d’una illa volcànica, a trenta quilòmetres al sud de Sicília, que únicament sura quan hi ha una erupció. L’última vegada que es va veure fou l’any 1831. Tot i amb això, és objecte de disputes territorials.

Més curiositats: Baldwin Street (Nova Zelanda) és el carrer més costerut del món; Moresnet fou un país minúscul (3,5 km2), entre Bèlgica i Alemanya, que va existir durant cent anys; el memorial Ängelholm és l’única escultura europea d’homenatge a un ovni.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any