Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  31.01.2007  00:02

L'ajuntament de Bocairent nomena fill adoptiu del poble l'historiador Joseph Pérez

Men?ame
 

El Ple de l'Ajuntament de Bocairent va aprovar, el passat dijous 25 de gener, el nomenament de fill adoptiu per a l'historiador Joseph Pérez. L'acord es va aconseguir per unanimitat després que el Bloc i EUPV canviaren el sentit del seu vot quan l'alcalde va millorar la proposta de l'instructor, Juan Calatauyd, per fer esment de la relació de Pérez amb Bocairent, poble que van haver d’abandonar els seus pares.

Joseph Pérez és el fill de José Pérez, que fou president del Sindicat 'La Victoria' a Bocairent, durant la 'Vaga dels Beneito', l'any 1922. Els seus pares se'n van anar de Bocairent amb desenes de treballadors després d'aquella vaga. El professor Joseph Pérez va nàixer a Ariège , on el seu pare treballava com a operari tèxtil. Joseph Pérez va ser nomenat en 1955 professor agregat d'espanyol per l''Escuela Superior de Saint Cloud'. Entre 1989 i 1996 va dirigir la Casa de Velázquez (Madrid). Es doctorà en història en 1970 amb una tesi sobre "La Revolución de las Comunidades de Castilla (1520-1521)". Fundador del 'Centro hispanista La Maison des Pays Iberiques', és Catedràtic de civilització espanyola i hispanoamericana i vicepresident de la Universitat de Bordeus, i membre corresponent de la 'Real Academia de la Historia' i doctor honoris causa de la Universitat de Valladolid.
L'acord pres pel consistori bocairenti li reconeix mèrits com a historiador,i a l'acta de l'acord EUPV i el Bloc van fer constar el 'record pels bocairentins que van haver de marxar del poble per motius laborals o polítics al llarg de la història i que no han perdut els seus origens'.
Joseph Pérez ha participat l'any 2006 a les conferències que amb motiu del 750 aniversari de la Carta Pobla de Bocairent s'han organitzat, i ha fet entrega a la Biblioteca Municipal de tota la seua bibliografia.