Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  28.01.2007  08:45

Un miler de persones demanen diàleg per a aconseguir la pau al País Basc

Raimon ha clos l'acte, a la plaça Sant Jaume

Men?ame
 

Un miler de persones han participat en l’acte convocat per la plataforma 'Sí al procés de pau' per demanar que no s’aturi el diàleg al País Basc. L’actriu Montserrat Carulla ha llegit el manifest de les entitats organitzadores, que han reivindicat que el diàleg és l’únic camí vàlid per aconseguir la pau. El cant dels ocells, cantat per Marina Rossell, ha obert l’acte, i després de les intervencions de diferents representants d’entitats, Raimon ha clòs la concentració interpretant ‘País Basc’

En l'acte, conduït per Carme Sansa, hi han participat representants del col·lectiu de dones basques Dones d’Ahotsak, que han demanat que en el procés de pau es tinguin en compte totes les opcions polítiques. El portaveu de l'organització, Sandro Maccarrone ha dit que l'acte d'avui només és el començament d'una campanya que vol aglutinar 'aquella majoria social catalana que és a favor del procés de pau en el País Basc i del diàleg'.

A la concentració s’hi han adherit una vuitantena d’entitats cíviques i col·lectius catalans i també alguns partits polítics: ERC, ICV-EuiA i Ciutadans pel Canvi. El PSC, tot i haver participat inicialment en la campanya, finalment no s’hi ha adherit perquè considera que no és oportú, mentre que CiU i PP tampoc hi han participat.

La campanya, que té el suport del sacerdot irlandès i mitjancer en el procés de pau d'Irlanda Alex Reid, va partir de les organitzacions que són part d'Aturem la Guerra, un col·lectiu que va tenir un paper decisiu en les grans manifestacions que es van fer a tot el país quan va esclatar la guerra de l'Irac. La plataforma no es va dissoldre sinó que ha continuat treballant en diferents projectes relacionats amb la pau.