Publicat un llibre de l’historiador collbatoní Antoni Lardín sobre el franquisme

  • L'acte va ser presidit pel Conseller Joan Saura

VilaWeb
Redacció
20.01.2007 - 14:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El dimecres 17 de gener va tenir lloc al Col·legi de Periodistes la presentació d’un llibre que recull la documentació del procés sumaríssim a què va ser sotmès Gregorio López Raimundo, secretari general del PSUC, per les autoritats franquistes els anys cinquanta…


El llibre ha estat elaborat per Antoni Lardín, historiador de Collbató especialitzat en els períodes de la República i la Guerra Civil, i l’ha publicat Edicions 62 amb el suport del programa Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya. L’obra fa una síntesi de tot el sumari judicial de López Raimundo i permet veure no només el funcionament dels tribunals de justícia franquista, sinó també una radiografia de l’organització del PSUC i dels moviments clandstins en ple franquisme.


Precisament aquests dies s’està ultimant l’edició d’una altra publicació d’Antoni Lardín sobre la repressió franquista a Collbató durant l’any 1939 i següents. Aquest estudi, que es presentarà pròximament, serà editat per l’Associació Cultural del Montserrat amb el suport del Memorial Democràtic i la Diputació de Barcelona, i és la continuació de l’exposició que sobre aquest mateix tema es va poder veure a Collbató el gener del 2006.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any