Oriol Izquierdo serà el nou director de la Institució de les Lletres Catalanes

VilaWeb
Redacció
19.01.2007 - 09:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El professor i crític Oriol Izquierdo assumirà la direcció de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Substituirà l’escriptor Jaume Subirana que va deixar el càrrec a finals del mes de novembre. Izquierdo continuarà el projecte que va començar Subirana, però li tocarà redefinir les competències de la ILC davant el nou Consell de Cultura i de les Arts. En dos anys de gestió, Subirana va doblar el pressupost, va doblar els ajuts, i va desplegar un programa ampli d’activitats.El Consell assessor de la Institució haurà de ratificar dilluns el nom d’Oriol Izquierdo, proposat pel conseller de Cultura Joan Manuel Tresserras. La direcció de la ILC és un dels nomenaments més tardans que ha fet el departament de Cultura, i més quan el càrrec és vacant des de fa un mes i mig.

Oriol Izquierdo (Barcelona, 1963) és professor de la Universitat Ramon Llull i de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Col·labora amb els diaris Avui i La Vanguardia. Va ser director editorial de Proa durant dotze anys. En fa més de dos que té el bloc personal ‘Oi?‘.

La Institució de les Lletres Catalanes, creada l’any 1987 a imatge de l’organisme que existia durant la República, té l’objectiu de vetllar l’obra dels escriptors en llengua catalana.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any