Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  18.01.2007  16:00

La família Isanta demana endurir la condemna per als acusats del crim de la Patum

Sosté que va ser un assassinat i no un homicidi com diu la sentència

Men?ame
 

Avui s'ha fet, a la Secció Tercera de l'Audiència Provincial de Barcelona, la vista d'apel·lació dels sis nois menors d'edat acusats de la mort de Josep M. Isanta, durant les festes de la Patum de Berga del 2005. L'advocada de l'acusació particular, que exerceix la família Isanta, ha demanat la pena màxima per a tots ells, per un delicte d'assassinat perquè considera provat que hi va haver traïdoria. La sentència sosté que va ser un homicidi. Els nois van ser condemnats a a penes d'entre tres i set anys d'internament.

Els sis van ser considerats coautors del crim i també se'ls va atribuir tres intents d'homicidi i delictes de lesions pels atacs a tercers, alguns dels quals van patir ferides greus. Els majors de setze anys van ser condemnats a set anys d'internament i els menors de setze, a tres. Convé recordar també que un altre menor va ser absolt i un vuitè va ser condemnat per desordre públics.

Si la sentència hagués considerat els fets un assassinat, com demana la família, la pena màxima hauria estat de vuit anys de presó per als majors de setze anys.

Repercussió social

Josep M. Isanta, que tenia 22 anys, va morir d'una punyalada al pit. L'assassinat va commoure la ciutat de Berga: milers de persones van assistir al funeral i molts veïns van retreure als mossos d'esquadra la triga a ajudar els joves agredits; a més, durant força dies hi hagué concentracions i mobilitzacions reclamant justícia.