La família Isanta demana endurir la condemna per als acusats del crim de la Patum

  • Sosté que va ser un assassinat i no un homicidi com diu la sentència

VilaWeb
Redacció
18.01.2007 - 16:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui s’ha fet, a la Secció Tercera de
l’Audiència Provincial de Barcelona, la vista d’apel·lació dels sis nois menors d’edat acusats de la mort de Josep M. Isanta, durant les festes de la Patum de Berga del 2005. L’advocada de l’acusació particular, que exerceix la família Isanta, ha demanat la pena màxima per a tots ells, per un delicte d’assassinat perquè considera provat que hi va haver traïdoria. La sentència sosté que va ser un homicidi. Els nois van ser condemnats a a penes d’entre tres i set anys d’internament.Els sis van ser considerats coautors del crim i també se’ls va atribuir tres intents d’homicidi i delictes de lesions pels atacs a tercers, alguns dels quals van patir ferides greus. Els majors de setze anys van ser condemnats a set anys d’internament i els menors de setze, a tres. Convé recordar també que un altre menor va ser absolt i un vuitè va ser condemnat per desordre públics.

Si la sentència hagués considerat els fets un assassinat, com demana la família, la pena màxima hauria estat de vuit anys de presó per als majors de setze anys.

Repercussió social

Josep M. Isanta, que tenia 22 anys, va morir d’una punyalada al pit. L’assassinat va commoure la ciutat de Berga: milers de persones van assistir al funeral i molts veïns van retreure als mossos d’esquadra la triga a ajudar els joves agredits; a més, durant força dies hi hagué concentracions i mobilitzacions reclamant justícia.

Enllaços
Bloc de MésVilaWeb que va seguir els fets de Berga.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any