Notícies

Dijous  11.01.2007  14:27

Els Fills del Quixot acamparan dissabte al centre de Barcelona

Hereu va advertir que no autoritzaria la protesta

Men?ame
 

L'associació francesa Fills del Quixot, en defensa dels sense sostre, té previst acampar dissabte, de dotze del migdia a cinc de la tarda, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. Ho farà malgrat que l'alcalde, Jordi Hereu, va advertir que no autoritzaria la protesta. L'associació, a favor d'un habitatge digne, ha acampat durant tres setmanes a París i ha aconseguit que el govern francès anunciés un pla extraordinari per acollir els sense sostre.

L'acampada de Barcelona la convoca el col·lectiu francès, juntament amb la Plataforma per un Habitatge Digne i l'Oficina de Drets Socials.

Un dels portaveus dels convocants, Tomàs Herrero, ha explicat a VilaWeb que l'objectiu és fer pal·lesa la dificultat per accedir a un habitatge digne i denunciar la manca d'una xarxa extensa d'acolliment a les persones sense sostre. Herrero ha fet esment a l'informe (pdf) que va fer públic el Síndic de Greuges el desembre de 2005, en que subratllava els dèficits estructurals en la xarxa d'atenció a les persones sense llar i la manca d'inversions públiques per a solucionar-ho. Tomàs Herrero diu que 'París ha marcat un punt d'inflexió i ara els governs han de respondre amb fets'.