Titot també respon les crítiques a la qualitat de la música catalana

  • El cantant d'Aramateix estrena un nou bloc a MésVilaWeb

VilaWeb
Redacció
06.01.2007 - 09:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El cantant Francesc Ribera, més conegut per Titot, acaba d’estrenar un nou bloc a MésVilaWeb. El primer apunt, La mala salut del periodisme provincià, l’ha dedicat al debat sorgit arran de les crítiques contra el rock català que ha fet la periodista Laura Crespo en el seu bloc ‘Dando la nota’, a La Vanguardia digital. Titot considera que la periodista diagnostica la mala salut del rock català des de tòpics falsos i des de la ignorància.En el seu bloc, Laura Crespo critica, entre més coses, que el disc més destacat de l’any del rock català sigui el disc d’homenatge a Sopa de Cabra, i que aquest grup, Gossos i Whiskin’s, per exemple, sonin de la mateixa manera.

Titot, cantant d’Aramateix i cap de Brams (grup ja dissolt). Titot diu en el seu bloc que Crespo ‘es basa en reproduir els tòpics i els estigmes sobre els quals la premsa provinciana ha tractat la música catalana en els darrers quinze anys: és una música subvencionada, el rock no hauria de tenir llengua, etc’. I afegeix: ‘seguim sentint la mateixa cantarella de la premsa provinciana, però aquest cop amb l’agreujant que es repeteix des de la ignorància absoluta’.

El debat sobre el polèmic apunt ja fa uns dies que dura. Joaquim Vilarnau, periodista musical i responsable de nous projectes i internet del grup Enderrock, el va contestar des d’El bloc de Muscat, un dels Endeblocs allotjats a MésVilaWeb. Això ha donat peu a un llarg debat entre Laura Crespo i Joaquim Vilarnau, amb intercanvi d’opinions i de puntualitzacions i amb la participació d’alguns lectors.

Enllaços
El bloc d’en Titot: La mala salut del periodisme provincià.
La Vanguardia: La mala salud del ‘rcock català’, per Laura Crespo (28-12-06).
El bloc de Muscat: La salut de la música en català, per Joaquim Vilarnau (29-12-06).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any