Ryanair comunica que reobrirà la pàgina web en català

  • El govern i la Diputació de Girona s'havien queixat de la supressió

VilaWeb
Redacció
05.01.2007 - 19:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La companyia àeria de baix cost Ryanair ha comunicat a la Generalitat i a la Diputació de Girona la intenció de tornar a utilitzar el català a la seva pàgina web a partir de la setmana que ve. La companyia va suprimir el català fa uns dies per problemes tècnics i per a estalviar-se els costos de traducció, segons va justificar. El govern i la Diputació de Girona, que subvencionen la companyia, es van queixar i van demanar una rectificació.Les dues institucions consideren prioritària la normalització de la llengua en totes les companyies que operen des de l’aeroport de Girona i, de fet, tenen signat un acord amb Ryanair que contempla aquest punt. El mateix acord preveu, per exemple, que en els propers mesos Ryanair utilitzi el català per donar les informacions de cabina durant els seus vols.

Ara mateix, a la web de la companyia només s’hi pot llegir en català la informació que fa referència a les noves normes de seguretat als aeroports. Tot el menú d’opcions, però, és en català.

Més llengües perjudicades

El català no ha estat l’única llengua perjudicada per la política de Ryanair d’estalviar costos. La companyia també ha eliminat de la web el txec, el portuguès, el noruec, el danès, el finès, el rus, l’eslovac, el lituà, l’hongarès, el croat, el maltès i fins i tot l’irlandès, malgrat que l’aerolínia és originària d’Irlanda.

Enllaços
Diari de Girona: Ryanair elimina «per comoditat» la llengua catalana de la seva pàgina web (4-1-07).
Europa Press: Ryanair tornarà a utilitzar el català en la seva pàgina web.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any