‘La cuina del Bulli també ha de servir perquè mengem millor a casa’

  • Entrevista amb Toni Massanés, director de la Fundació Alícia

VilaWeb
Redacció
08.01.2007 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Toni Massanés (Berga, 1965) és avui un dels personatges més actius de la cuina del país. Director de la Fundació Alícia, és un cuiner que no exerceix i que es defineix com un investigador de la cultura alimentària. En aquesta entrevista en vídeo explica alguns dels fronts, de recerca multidisciplinària, en què treballa la Fundació, com ara el d’uns gelats per a malalts de càncer o bé el de la recuperació d’espècies.La Fundació Alícia (acrònim de ‘aliment’ i ‘ciència’), nada el 2004, és sostinguda per la Generalitat de Catalunya i la Caixa de Manresa i té el suport i l’assessorament del cuiner Ferran Adrià i del cardiòleg Valentí Fuster. A la tardor inaugurarà seu, un laboratori obert al costat del monestir de Sant Benet de Bages.

Massanés participa activament en la cuina d’autor i en la preservació de la cuina tradicional. És així que el trobem en dos llibres importants apareguts l’any passat: ‘Lèxic científic gastronòmic’ (Planeta) i ‘Corpus de la cuina catalana’ (Columna).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any