Notícies

Dimarts  02.01.2007  06:52

Una plataforma reclama que s'aturi el projecte del parc eòlic de Portbou

La Generalitat el va autoritzar el novembre de 2002

Men?ame
 

La Plataforma Cívica Antimolins de Portbou ha demanat al Ministeri d'Afers Estrangers espanyol que aturi el projecte de parc eòlic Tramuntana de Portbou, aprovat per la Generalitat de Catalunya el novembre de 2002. Aquesta entitat, que ha encarregat un informe jurídic, argumenta la demanda tenint en compte motius de caire cultural, paisatgístic i ecològic.

Així, la definició dels espais que han d'integrar la xarxa Natura 2000, l'aplicació de la directiva europea sobre avaluació dels efectes de determinats plans i programes en el medi ambient i la petició per part del Consell Comarcal de l'Alt Empordà de demanar la declaració de Patrimoni de la Humanitat per a la part mediterrània dels Pirineus són els tres arguments bàsics que la Plataforma Cívica Antimolins de Portbou.

Després de l'exposició formal de motius, la plataforma demana que el ministeri declari que no es pot executar el projecte perquè l'autorització de la Generalitat va ser emesa sense haver tingut en compte l'aplicació de la directiva comunitària sobre plans i programes en el medi ambient, car l'estat encara no l'havia adoptat (ho va fer l'abril del 2006), tot i els requeriments de la Unió Europea des del 2001.