Lleida, Capital de la Cultura Catalana 2007

  • L'acte institucional es farà el proper dia 13

VilaWeb
Redacció
01.01.2007 - 11:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Lleida és, des d’aquest dilluns, dia 1, la Capital de la Cultura Catalana 2007, el que la portarà a desenvolupar més de 1.100 actes, el primer d’ells el proper dia 13, la inauguració institucional de la capitalitat, a la Paeria.
Una programació elaborada des del mateix Ajuntament de Lleida, amb la participació d’altres institucions, a més de 250 entitats de la ciutat i més de 1.400 voluntaris que s’agrupen amb el nom d’Amic de la Capital de la Cultura Catalana 2007.La programació inclou arts escèniques amb produccions del Teatre Nacional de Catalunya, el Lliure, la companyia Dagoll Dagom o l’estrena d’una obra inèdita de Marius Torres. L’Orquestra Julià Carbonell serà protagonista en l’apartat musical amb homenatges a Josep Lladonosa, Enric Granados o Ricard Viñes. Així com el concert de Lluís Llach o l’edició d’un disc de músics de jazz lleidatans.

Una historieta gràfica dels 300 anys de la invasió de les tropes borbòniques, el número de la revista URC dedicat a Maria Mercè Marçal o la presència de Lleida a la Fira de Frankfurt són alguns dels punt més destacats de literatura i publicacions.

En l’aparat d’audiovisuals, una exposició dedicada a Miquel Porter Moix i una pel·lícula d’animació amb la Seu Vella de protagonista, dins d’Animac.

Ricard Viñes tornarà a ser protagonista amb una exposició, igual que Fred S. Pearson i La Canadenca. També se’n farà una sobre els 35 anys de poesia visual a Catalunya o de la riuada de 1907.

La commemoració dels 300 anys de la caiguda de Lleida a la guerra de Successió tornarà a tenir un acte destacat en la fira de recreacions històriques. La Trobada d’Armats de Catalunya o la celebració del centenari del Marraco, el símbol popular de Lleida, són altres del actes i festes populars.

Altres activitats són la jornada de centres d’investigació local i comarcal dels territoris de parla catalana o la que parlarà del llegat grecoromà a Catalunya.

Durant aquest any d’activitats també es podran veure obres de Cristòfol i Giacometti, així com els arxius de Joan Fuster.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any