Jornada de protestes contra l’alt preu de l’habitatge

  • S'han convocat manifestacions a la tarda al Principat, el País Valencià i les Illes

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
23.12.2006 - 17:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui tornarà a ser un dia de mobilitzacions per a reivindicar un habitatge digne per a tothom i per a fer evident la dificultat que tenen milers de persones per comprar-se un pis. La Plataforma per un habitatge digne ha convocat manifestacions a diferents ciutats, a les cinc de la tarda: a Barcelona, València, Castelló, Elx, Benidorm i Maó, entre d’altres. Amb un clam unitari, es vol pressionar els governs perquè posin pre a l’especulació urbanística i a l’escalada de preus.Sota el lema ‘No torno a casa per Nadal perquè encara no me n’he anat’, els manifestants volen evidenciar les dificultats per a accedir a un habitatge en condicions. La Plataforma ha fet públic un manifest, amb catorze reivindicacions, entre les quals destaquen: reclamar als governs una major despesa pública per a l’habitatge protegit, més mesures de pressió fiscal en relació als habitatges de propietat i la creació d’una agència que vetlli contra el frau immobiliari.

A Barcelona, la manifestació sortirà de la plaça de Catalunya; a València, de la plaça Sant Agustí; a Castelló, de la plaça Maria Agustina; a Elx, de la plaça Baix; a Benidorm, de la plaça de l’ajuntament; i a Maó, de la plaça de la Constitució.

El GOB s’adhereix a les protestes

La manifestació de Maó tindrà el suport del GOB Menorca, que aprofitarà l’ocasió per a denunciar els abusos urbanístics que s’estan produint a les Illes. L’entitat ecologista destaca que ‘l’especulació que es produeix en els terrenys que passen de rústic a urbanitzable genera uns rèdits econòmics que no provenen de cap activitat productiva. En moltes ocasions aquestes operacions venen acompanyades d’informació privilegiada i estan a la base de les nombroses corrupcions urbanístiques que s’estan destapant arreu’.

Enllaços
Manifest de la Plataforma per un Habitatge Digne.
Bloc Prou especulació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any