Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  21.12.2006  16:57

El tancament del circuit català de TVE també s'ajorna tres mesos

El govern confia a trobar solucions perquè Sant Cugat sigui viable

Men?ame
 

Tal com s'ha fet amb Ràdio 4, la direcció de Ràdio Televisió Espanyola ha acceptat posposar tres mesos el tancament del circuit català de Sant Cugat, anunciat en un principi per a l'1 de gener. Ho ha dit aquesta tarda el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, que s'ha mostrat confiat que la moratòria servirà per a renegociar la decisió de l'empresa. Tresserras ha demanat el suport de tots els partits per a evitar la desaparició de les emissions en català.

El conseller de Cultura ha dit que confia que els contactes entre el govern espanyol i el català permetin 'formular propostes per donar viabilitat a Ràdio 4 i a Sant Cugat'. Tresserras ha fet aquestes declaracions al ple del parlament en resposta a una pregunta de la diputada de CiU Joana Ortega. CiU reclama garanties per a mantenir el circuit català de TVE més enllà dels tres mesos de pròrroga.

La desaparició de quinze programes

El tancament del circuit català de TVE suposaria la desaparició de quinze programes en llengua catalana i els dos informatius. Només es mantindria un informatiu, a les dues del migdia i de vint-i-cinc minuts de durada, que s'emetria per la primera cadena de TVE. Aquest web recull les reivindicacions dels treballadors de TVE a Sant Cugat.

La fi de Ràdio 4 i dels estudis de Sant Cugat s'emmarquen en els plans de reestructuració de Carmen Caffarel, directora de RTVE, i Enrique Martínez Robles, president de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), que el mes de març ja van anunciar la seva intenció que la 2 i Ràdio 5 deixessin de fer desconnexions territorials i que alguns centres, com els de Sant Cugat i València, reduissin l'activitat.