NotÝcies

Dijousá 21.12.2006á 16:57

El tancament del circuit catalÓ de TVE tambÚ s'ajorna tres mesos

El govern confia a trobar solucions perquŔ Sant Cugat sigui viable

Men?ame
 

Tal com s'ha fet amb RÓdio 4, la direcciˇ de RÓdio Televisiˇ Espanyola ha acceptat posposar tres mesos el tancament del circuit catalÓ de Sant Cugat, anunciat en un principi per a l'1 de gener. Ho ha dit aquesta tarda el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, que s'ha mostrat confiat que la morat˛ria servirÓ per a renegociar la decisiˇ de l'empresa. Tresserras ha demanat el suport de tots els partits per a evitar la desapariciˇ de les emissions en catalÓ.

El conseller de Cultura ha dit que confia que els contactes entre el govern espanyol i el catalÓ permetin 'formular propostes per donar viabilitat a RÓdio 4 i a Sant Cugat'. Tresserras ha fet aquestes declaracions al ple del parlament en resposta a una pregunta de la diputada de CiU Joana Ortega. CiU reclama garanties per a mantenir el circuit catalÓ de TVE mÚs enllÓ dels tres mesos de pr˛rroga.

La desapariciˇ de quinze programes

El tancament del circuit catalÓ de TVE suposaria la desapariciˇ de quinze programes en llengua catalana i els dos informatius. NomÚs es mantindria un informatiu, a les dues del migdia i de vint-i-cinc minuts de durada, que s'emetria per la primera cadena de TVE. Aquest web recull les reivindicacions dels treballadors de TVE a Sant Cugat.

La fi de RÓdio 4 i dels estudis de Sant Cugat s'emmarquen en els plans de reestructuraciˇ de Carmen Caffarel, directora de RTVE, i Enrique MartÝnez Robles, president de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), que el mes de marš ja van anunciar la seva intenciˇ que la 2 i RÓdio 5 deixessin de fer desconnexions territorials i que alguns centres, com els de Sant Cugat i ValŔncia, reduissin l'activitat.