Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  18.12.2006  14:12

De Lleida a Tarragona en poc més de mitja hora

La línia del TGV s'ha inaugurat avui i demà ja funcionarà per al públic

Men?ame
 

Demà començarà a funcionar el tren de gran velocitat entre Lleida i Tarragona. El viatge es farà en trenta-cinc minuts, tenint en compte que els trens circularan a 250 quilòmetres l'hora. Però avui el president de la Generalitat, José Montilla, i la ministra espanyola de Foment, Magdalena Álvarez, ja han inaugurat la línia. I tots dos han refermat el compromís de fer arribar el TGV a Barcelona a final del 2007.

El trajecte Lleida-Tarragona, de noranta-un quilòmetre, el faran dotze trens diaris: sis d'anada i sis de tornada, i el preu dels bitllets serà de 14,60 euros. De moment, el tren arriba fins a l'estació de la Secuita, a uns deu quilòmetres de Tarragona.

El traçat d'aquest tram ha costat quatre-cents milions d'euros, més que no s'havia previst, pels entrebancs que hi ha hagut al túnel de Montblanc i al de la Riba. El 2003 es van observar alteracions al terreny, que van costar setanta milions d'euros d'adobar. Si el calendari previst es compleix, el tren de gran velocitat arribarà a Barcelona d'aquí a un any, una previsió que el Ministeri de Foment espanyol sosté que és raonable. En tot cas, les obres que han de portar el TGV a Barcelona ja han causat força inconvenients als trens de rodalia.