La Makabra critica el desallotjament inesperat de Can Ricart

  • Convoca una manifestació per a dissabte al centre de Barcelona · VilaWeb TV us ofereix el vídeo del desallotjament

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
14.12.2006 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El col·lectiu artístic ‘la Makabra’ no s’estarà amb els braços plegats després del desallotjament inesperat de les naus de Can Ricart, ahir a la tarda. De moment, ja ha convocat una manifestació que es farà dissabte al centre de Barcelona. Els mossos d’esquadra van desallotjar les naus per ordre del titular del jutjat d’instrucció número 27 de Barcelona, per qui l’ocupació es va fer amb ‘violència i intimidació’ i ha causat ‘alarma social’. L’advocat dels estadants ha criticat l’actuació ‘desproporcionada’ dels agents. Aquest és el vídeo que n’ha fet VilaWeb TV.Els motius al·legats pel jutge

L’ordre del jutge va arribar ahir, quan feia dos dies que el propietari de les naus havia demanat al magistrat que actués amb tota la celeritat possible perquè les naus es poguessin desallotjar. La Makabra, que ocupava el local des del 2 de desembre, pretenia fer-ne la seva nova seu cultural.

Però el magistrat l’ha fet desallotjar perquè, segons l’acta, la ‘usurpació de l’edifici i els terrenys de Can Ricart es va fer amb violència i intimidació’ i no pas pacíficament. A més, el jutge considera que les manifestacions públiques dels estadants de Can Ricart, fetes aquests darrers dies, intimiden la víctima i alarmen la població.

En aquest vídeo de VilaWeb TV es pot veure veure com es va fer l’ocupació, després d’una manifestació lúdica amb quatre-cents participants.

Acció inesperada i desproporcionada

L’advocat la Makabra, Antoni Lucchetti, ha dit que no s’esperava que el desallotjament arribés tan aviat i ha protestat perquè els mossos d’esquadra li havien prohibit d’entrar al recinte. Sobre l’alarma social al·legada pel jutge, Lucchetti ha dit que allò que creava alarma social era ‘el desplegament, absolutament desproporcionat, dels mossos d’esquadra contra l’actitud pacífica dels nois’. També el portaveu de la plataforma de veïns Salvem Can Ricart, Manel Andreu, ha dit que el desplegament (una vintena de furgonetes) havia estat exagerat.

Els mossos d’esquadra van desallotjar els trenta-nou ocupants d’un en un o de dos en dos. Un dels portaveus dels ocupes, Albert Martínez, ha explicat a VilaWeb que els agents van impedir de treure del recinte les pertinences del grup, i ha explicat que agents de paisà van requisar objectes personals d’alguns estadants i van fer còpies d’alguns discs durs dels ordinadors i que, per tant, presentarien una denúncia.

Enllaços
El Punt: El jutge fa desallotjar Can Ricart en considerar que s’hi va entrar per la força.
VilaWeb TV: Desallotjament de Can Ricart.
Web de ‘la Makabra’ i de la plataforma de veïns Salvem Can Ricart.
El Punt: L’Ajuntament dóna permís al propietari per enderrocar tot seguit.
El Punt: Els veïns s’oposen a l’enderrocament.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any