El circuit català de TVE desapareixerà l’1 de gener

  • El futur de Ràdio 4, que demà fa trenta anys, també és incert

VilaWeb
Redacció
12.12.2006 - 18:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Segons ha pogut saber VilaWeb, la direcció de RTVE ha comunicat de manera oficial que el proper dia 1 de gener es tancaran tots els programes del circuit català. Això implica deixar de fer 15 programes en llengua catalana i els dos informatius. Només es mantindrà un informatiu, a les dues del migdia i de vint-i-cinc minuts de durada, que s’emetrà per la primera cadena de TVE. Aquest web recull les reivindicacions dels treballadors de TVE a Sant Cugat.D’aquesta manera es confirmen, doncs, els plans de reestructuració de Carmen Caffarel, directora de RTVE, i Enrique Martínez Robles, president de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), que el mes de març ja van anunciar la seva intenció que la 2 i Ràdio 5 deixessin de fer desconnexions territorials i que alguns centres, com els de Sant Cugat i València, reduissin l’activitat.

Ràdio 4, trenta anys i un futur incert

Ràdio 4 celebra demà els trenta anys d’existència enmig de la incertesa sobre el seu futur. El pla de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) de reestructuració de l’ens preveu també el tancament de Ràdio 4, malgrat que els treballadors de l’emissora i els partits catalans l’han repudiat i han demanat el manteniment de les emissions en català.

Primeres reaccions

El diputat d’ICV Joan Herrera ha criticat la futura desaparició de les emissions en català de Ràdio 4 i ha reclamat al govern que elabori un projecte de viabilitat per a subsanar els problemes de finançaments als quals al·lega.

Enllaços
Web: TVE sí, també en català.
Web: Ràdio 4 és viva.
Arxiu de VilaWeb: Els acomiadaments a RTVE poden afectar més de mig miler de treballadors del país (10-3-06).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any