El PSM considera vergonyosa la retirada del .cat d’IB3

  • La presidenta de l'ens l'ha suprimit perquè el considera innecessari

VilaWeb
Redacció
12.12.2006 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PSM considera ‘incomprensible, vergonyós i aberrant’ la retirada del domini .cat de la pàgina de la radio-televisió pública balear, IB3. La decisió és de la presidenta de l’ens, Maria Umbert, que s’ha vinclat a les crítiques dels sectors contraris a la llengua i a la cultura catalanes. Segons el diari El Mundo, Umbert addueix que el .cat és innecessari i que no respon a la realitat de les Illes. El PSM es proposa d’exigir més explicacions.Polèmica al marge, el fet és que el .cat ha desaparegut d’IB3 i ara sols es pot entrar a la pàgina web amb el .es.

Per això que el portaveu del PSM, Antoni Alorda, ha recordat a Umbert que ‘el .cat no és altra cosa que un domini destinat a representar a internet els usuaris que s’expressen en català o que tenen una relació directa amb la promoció de la llengua o de la cultura catalanes’; representa ‘un grup lingüístic i cultural a la xarxa, un fet excepcional que ens hauria d’enorgullir’. Pel diputat del PSM, oposar-se al .cat és propi de l’extrema dreta i de grups que menyspreen la cultura catalana.

L’exemple del Parlament

Els nacionalistes reclamen a Umbert que faci com el Consell de Mallorca i el Parlament balear, dues institucions que tenen actiu el .cat. De fet, el president de la cambra, Pere Rotger, va activar el domini quan feia uns quants mesos que era fora de servei.

Enllaços
Fundació Punt.Cat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any