El govern instituirà un comissionat universitari

VilaWeb
Redacció
10.12.2006 - 12:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La conselleria d’Innovació, Universitats i Empresa crearà la figura d’un comissionat universitari, un càrrec que tindrà funcions similars a un vice-conseller i que representarà el món universitari dins el govern. Així ho ha anunciat el secretari general del departament, Enric Aloy, en una entrevista a Catalunya Informació. La decisió arriba després del malestar expressat pels rectors de les universitats públiques per l’eliminació de l’antic DURSI.El nou comissionat estarà en contacte amb el món universitari i podrà assistir a les reunions de govern per a expressar les necessitats del sector.

Malestar dels rectors

Els rectors han defensat sempre la creació d’un departament únic d’universitats i recerca per a dirigir la política universitària. L’antic DURSI, recordem, va desaparèixer el maig passat, quan l’aleshores president Pasqual Maragall va expulsar Esquerra del govern. En l’actual govern d’entesa, l’àrea d’Universitats ha quedat englobada al departament que dirigeix el republicà Josep Huguet, mentre que l’àrea de Societat de la Informació i Telecomunicacions ha anat a parar a la conselleria de Governació, que dirigeix el també republicà Joan Puigcercós.

Pugna entre ERC i el PSC

Durant les negociacions per a formar el nou govern d’entesa, republicans i socialistes van mantenir una pugna per a controlar l’àrea d’Universitats. El PSC volia integrar-la dins el departament d’Educació (en mans socialistes), mentre que ERC defensava integrar-la en un departament que inclouria Recerca i Indústria. Finalment ha estat així i la conselleria la dirigeix Josep Huguet.

Enllaços
Document del govern amb les competències de cada departament.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any