Èxit de participació en la protesta contra el Quart Cinturó

  • Els organitzadors xifren en cinc mil els participants · Hi assisteixen càrrecs locals d'ERC, ICV i els Verds

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
03.12.2006 - 12:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Centenars de persones, fins a cinc mil segons els organitzadors, han participat en la manifestació contra el Quart Cinturó que es fa a Sabadell per denunciar l’impacte mediambiental que tindria la construcció d’aquesta autovia que connectaria municipis del Garraf, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental i el Maresme. La protesta l’ha convocada la Campanya Contra el Quart Cinturó. Finalment, una diputada d’Inciativa al congrés espanyol, Carme Garcia, hi ha assistit.Aquesta infrastructura viària és font de desavinences dins el govern, ja que el PSC sempre l’ha defensada mentre que ERC i ICV s’hi oposen. Divendres els dos grups van anunciar que no enviarien cap diputat al Parlament a la marxa i que només hi assistirien representants locals i comarcals. El motiu al·legat va ser el desacord amb el cartell de la marxa que presenta José Montilla i Artur Mas despullats, amb el lema ‘Infrastructures sociovergents, per tapar-se les vergonyes’. Avui, però, la sorpresa ha estat que una diputada ecosocialista a Madrid, Carme Garcia, ha decidit de manifestar-se.

Crits, cançons i tractors

La manifestació ha tingut el suport del sindicat agrari Unió de Pagesos, que s’ha sumat a la protesta amb més de vint tractors. La marxa ha transcorregut en to lúdic i ha finalitzat amb la lectura d’un manifest a càrrec d’Arcadi Oliveras, president de Justícia i Pau.

Alternatives al Quart Cinturó

Les alternatives que presenten els opositors a la construcció del Quart Cinturó són, entre més, la potenciació de la xarxa de transport públic (trens i autobusos), la millora de la xarxa de carreteres secundàries i l’eliminació dels peatges de les autopistes. És per això que han presentat aquestes al·legacions al Pla d’Infraestructures del Transport de Catalunya 2006-2026, que preveu aquesta autovia.

(Autor fotografia 1: Lluís Brunet; Autor fotografies 3 i 4: David Datzira).

Enllaços
Manifest de la Plataforma Quart Cinturó.
Web i Bloc de la Campanya Contra el Quart Cinturó.
Cançó per dir no al Quart Cinturó.
Informació Sabadell: Més de cinc mil persones a la manifestació contra el Quart Cinturó.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any