Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  01.12.2006  11:44

Presentació de la Fundació Manuel de Pedrolo a la UdL

Un conveni entre les dues entitats permetrà catalogar la biblioteca i l'arxiu de l'escriptor

Men?ame
 

La Fundació Manuel de Pedrolo, que des de final del 2005 es dedica a fer difusió de la persona i l'obra de l'escriptor (1918-1990), es presenta a la Universitat de Lleida (UdL). La Fundació va signar el mes de juny d'enguany un conveni amb la Universitat de Lleida. Mercès al conveni es podran catalogar uns deu mil volums que formen la biblioteca i l'arxiu de l’antiga casa familiar dels Pedrolo (Tàrrega, Urgell), encara no classificats.

La valoració, catalogació i classificació de la biblioteca de Pedrolo ajudarà els estudiosos a investigar-ne la vida i l’obra.

Pedrolo, catalanista

Manuel de Pedrolo, nascut a l'Aranyó (la Segarra) l'any 1918 i mort a Barcelona el 1990, va passar la infantesa i l'adolescència a Tàrrega. L'any 1935 es va traslladar a Barcelona. Autor molt prolífic, va escriure sobretot novel·les, però també contes i teatre. Entre les seves obres hi ha un dels llibres més llegits en llengua catalana: 'Mecanoscrit del segon origen' (1974). També va escriure articles a la premsa diària en defensa del país i de la llengua en clau manifestament independentista.