Relleu a les conselleries

  • Montilla, Saura i Carod volen un govern rigorós i seriós

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.11.2006 - 15:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els consellers del nou govern han pres possessió del càrrec (crònica) aquest migdia al Palau de la Generalitat, i tot seguit ha començat el relleu de carteres. Una de les primeres imatges ha estat el traspàs de poders a Interior, entre Montserrat Tura i Joan Saura. Més tard, s’han succeït els relleus a Governació, Cultura, Justícia o Acció Social. Demà, el govern celebrarà el primer consell executiu per a designar els secretaris generals.Govern més rigorós

En l’acte de presa de possessió dels nous consellers, el president José Montilla, ha assegurat que el seu govern treballarà amb serietat i rigor en la defensa dels interessos de tots els ciutadans. Per la seva banda, el líder d’ERC i actual vice-president, Josep-Lluís Carod-Rovira ha dit que l’austeritat i la rigorositat han de definir l’acció del nou govern, ‘per sobre de les ideologies i dels origens geogràfics’. De la seva banda, Joan Saura ha dit que s’obria una nova etapa pel que fa a la forma d’actuar de l’executiu.

Relleu a Cultura

El nou conseller de Cultura i Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha dit que farà una política de continuïtat. Tresserras prioritzarà la reforma de Llei de la Corporació Catalana i Ràdio i Televisió i la creació del Consell de les Arts. Aquests elements vol resoldre’ls amb la màxima celeritat i el màxim consens possible. El nou conseller de Cultura i Comunicació ha explicat: ‘Són propòsits programàtics simples però de gran importància’. També ha afegit que necessita comptar amb el suport i disponibilitat de l’equip actual del departament de Cultura. No ha volgut manifestar-se sobre si hi haurà molts canvis en el departament. De moment, ha confirmat la creació de dues secretaries polítiques, la de Cultura, que assumirà Eduard Voltas i la de Comunicació, encapçalada per Albert Sáez. En l’organigrama, per sota d’ells, hi haurà un secretari general amb perfil de gestor-gerent, el nom del qual no s’ha confirmat.

Tresserras ha explicat als treballadors del departament de Cultura que és una persona dialogant i que el seu interès fonamental és ‘servir a la cultura, als creadors, a les indústries culturals, i fer-ho amb un ampli consens, fins i tot amb els sectors que en principi puguin estar girats d’esquena’. Tresserras ha dit que és conscient que agafa la conselleria després d’un periode anterior marcat per l’èxit de gestió. per això, diu, continuarà aquesta línia, sap que no parteix de zero, que hi ha molts projectes engegats, i que aplicarà polítiques ambicioses en l’àmbit nacional i internacional. espera que sigui un periode tranquil per assolir els objectius.

L’acte del traspàs de poders s’ha realitzat amb molta cordialitat. Tresserras ha dit que aquest també era un acte d’homenatge a Ferran Mascarell, que ha obtingut una gran unanimitat en la bona gestió de la conselleria en un temps molt breu.

Per la seva banda, Mascarell ha explicat que aquest govern d’Entesa també és el seu govern. I dirigint-se a Tresserras li ha dit: ‘Desitjo que puguis desplegar el projecte cultural que el país necessita. I permeta’m dues recomanacions: cal desplegar les polítiques culturals ambicioses i, per altra banda, sempre ho dic, posats a fer polítiques culturals, fem més a favor de la cultura que a favor de la política. Em poso a la teva disposició. I acabo amb una doble expressió, forta i convençuda: Visca la cultura i visca Catalunya’.

Els rectors faran costat a Josep Huguet

Avui mateix que el republicà Josep Huguet ha pres possessió com a nou conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, els rectors de les universitats públiques han manifestat la voluntat de treballar al costat del nou conseller i l’han emplaçat a resoldre els temes pendents. Amb tot, el president de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP), Antoni Giró, ha reiterat que la millor manera de gestionar el món universitari és amb una conselleria pròpia, com el DURSI, que finalment no s’ha creat.

Enllaços
Crònica de Martí Estruch: Els flamants consellers entesos prenen possessió.
Enquesta de VilaWeb: Quina opinió teniu del nou Consell Executiu de la Generalitat?.
Document rtf del govern: Biografies oficials dels nous consellers.
Document rtf del govern: Competències de cada departament.
Notícia de VilaWeb: La presa de possessió de Montilla, a les portada dels altres diaris.
Mail obert de Vicent Partal: Noms de Vicent Partal. Mail obert: Noms.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any