Montilla incorpora sis consellers nous

  • VilaWeb TV us ofereix el discurs de presa de possessió de José Montilla com a president i les reaccions al Palau de la Generalitat

VilaWeb

Redacció
28.11.2006 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El nou govern de la Generalitat de Catalunya presidit per José Montilla tindrà sis cares noves. A més de la ja coneguda vice-presidència de Josep-Lluís Carod-Rovira, aquesta tarda s’ha fet pública la designació dels nous consellers. Per part del PSC, Ernest Maragall, fins ara secretari de govern, es fa càrrec de la conselleria d’Educació; Mar Serna, que havia estat directora general de relacions laborals, agafa Treball; Joaquim Llena, fins ara número dos d’Agricultura, és el nou cap d’aquest departament; Montserrat Tura passa d’Interior a Justícia; i Joaquim Nadal, Marina Geli i Antoni Castells repeteixen a Obres Públiques, Salut i Economia, respectivament.

Per part d’ERC, Joan Puigcercós s’encarrega de Governació; Josep Huguet és el nou conseller d’Innovació, Universitats i Empresa; Carme Capdevila, diputada des de 2003, és la nova consellera de Benestar, una àrea que ara es denomina Acció Social i Ciutadania; i Joan Manuel Tresserras, historiador, comunicòleg i ex-conseller del CAC, serà el nou responsable de Cultura i Comunicació. Per últim, per part d’ICV, Joan Saura continuarà de conseller de Relacions Institucionals i assumirà les responsabilitats d’Interior, mentre que Francesc Baltasar continuarà com a conseller de Medi Ambient.

Vilaweb TV Vídeo de la intervenció del president Montilla.
Vídeo de la reaccions al Palau de la Generalitat.

Mail Obert Noms, per Vicent Partal

Documents Biografies dels nous consellers (rtf) i competències de cada departament (rtf).

Enquesta Quina opinió teniu del nou Consell Executiu de la Generalitat?

El nou govern té tretze departaments, a més de la vice-presidència de Josep-Lluís Carod-Rovira. D’aquests, nou els encapçalen homes i quatre, dones: tres del PSC i una d’ERC. Demà a matí els nous consellers prendran possessió del càrrec en un acte al Palau de la Generalitat i dijous el govern començarà a treballar, amb la primera reunió executiva.

Montilla, president

José Montilla és des d’aquest migdia president de la Generalitat de Catalunya a tots els efectes. Montilla ha pres possessió del càrrec en un acte institucional al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat. Pasqual Maragall ha obert l’acte amb discurs de comiat, en què ha repassat alguns dels capítols de la història recent del país. ‘Recupero una llibertat que m’havia estat lògicament vetada i passo el relleu a una nova generació’, ha dit Maragall. Tot seguit, Montilla ha promès el càrrec i ha incidit en la necessitat d’aplicar polítiques socials.

Les competències de Carod-Rovira

En el nou govern tripartit, el líder d’ERC ocupa el càrrec de vice-president del govern, una denominació nova que substitueix el fins ara conseller primer. Carod-Rovira assumirà el càrrec de president en cas d’absència de José Montilla i s’encarregarà de la promoció exterior de la Generalitat i de l’àrea de política lingüística.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any