S’inaugura a Barcelona una exposició que recorda el periodista Ramon Barnils

  • Textos, fotografies i audiovisuals repassen la seva trajectòria personal i professional

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.11.2006 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui a les vuit del vespre s’inaugurarà a l’edifici Rambla de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona l’exposició ‘Ramon Barnils, periodista de referència’. L’exposició, que recorda aquest periodista, mort ja fa cinc anys, ha estat preparada pel Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB), amb la col·laboració dels Estudis de Periodisme de la UPF, i restaràoberta, fins el 15 de desembre, de les nou del matí a les vuit del vespre.A l’acte inaugural, d’accés lliure, hi parlaran Salvador Alsius, degà dels Estudis de Periodisme de la UPF; Marc Recha, director del film ‘Dies d’agost’, inspirat en Ramon Barnils; i Oriol Cortacans, president del GPRB.

Plafons, vídeo i àudio

L’exposició se centra en algunes de les facetes professionals del periodista. Entre els materials exposats, hi ha articles, fotografies i textos sobre en Barnils, escrits per Marc Recha, Joan de Sagarra, Vicent Partal, Quim Monzó i Biel Barnils, fill seu. També s’hi projecten càpsules documentals en vídeo en què apareix Ramon Barnils, i s’hi poden sentir algunes de les seves intervencions en programes de ràdio.

El mes passat l’exposició es va poder veure durant tres setmanes a València, arran dels Premis Octubre. Després de Barcelona, continuarà la itinerància per algunes facultats de periodisme i comunicació dels Països Catalans.

Enllaços
Web del Grup de Periodistes Ramon Barnils.
Contrastant: recull d’articles de Ramon Barnils.
Mail obert: Periodisme d’investigació? És que n’hi ha d’altre?, de Xavier Muntanyà (24-10-06).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any