Notícies

Dilluns  20.11.2006  17:42

José Montilla ja té l'encàrrec oficial de formar govern

Dijous i divendres es farà el debat d'investidura

Men?ame
 

Després de reunir-se amb els caps dels grups parlamentaris, el president del Parlament, Ernest Benach, ha anunciat oficialment aquesta tarda que el candidat socialista, José Montilla, és qui opta a presidir la Generalitat de Catalunya. El debat d'investidura es farà dijous i divendres. Aquest matí, després d'una trobada molt breu amb Benach, el líder de CiU, Artur Mas, ha tornat a repetir que a Montilla li manca 'autoritat moral i política'.

Artur Mas, molest

Les reunions s'han fet per ordre d’escons aconseguits, de més a menys: CiU, PSC, ERC, PP, ICV i Ciutadans. Mas ha dit que aquestes reunions s'havien de fer per protocol, però que són una comèdia, perquè PSC, Esquerra i ICV ja havien pactat qui seria el president de la Generalitat, fins i tot abans de l'1 de novembre. La trobada amb Benach, que ha durat menys de cinc minuts, ha servit perquè Mas li traslladés el malestar de CiU per no poder formar govern, malgrat ser la formació més votada i la que té més representació al Parlament. El president de la federació també ha dit que a Montilla li mancava autoritat política i moral. Els representants dels altres partits han dit a Mas que havia d'acceptar la legitimitat del futur govern.

El ple d'investidura es convocarà per a dijous i divendres. Dilluns de la setmana entrant el president del Parlament informarà el rei espanyol de la investidura de Montilla com a nou president català, i l'endemà el nomenament es publicarà oficialment al Diari Oficial de la Generalitat.