NotÝcies

Diumengeá 19.11.2006á 13:05

Scotland Yard examina l'enverinament d'un ex-espia rus que investigava la mort de Politkˇvskaia

Men?ame
 

Un ex-espia rus que investigava l'assassinat de la periodista Anna Politkˇvskaia ha estat suposadament enverinat a Londres. Refugiat polÝtic d'enšÓ de l'any 2001, quan va fer p˙blic un complot contra l'oligarca rus Boris Berezovski, Alexander Litvinenko ha criticat la polÝtica de Vladimir Putin. Els fets es van esdevenir l'1 de novembre passat, desprÚs d'esmorzar en un bar de Piccadilly. Litvinenko es troba en estat greu, per˛ estable.

Segons el diari The Sunday Times, el causant de l'enverinament podria ser el tali, un producte amb el qual es van els matarrates. Aix˛ li ha malmŔs els ronyons, li ha fet perdre la majoria de gl˛buls blancs i tÚ dificultats per parlar.

El cas estÓ en mans de Scotland Yard, que investiga si l'ex-espia ha estat vÝctima d'un enverinament desprÚs de reunir-se amb un contacte. Un contacte que segons el diari Mail on Sunday li hauria fornit una llista de suposats assassins de la periodista russa Anna Politkˇvskaia. Tot apunta als serveis secrets russos com a responsables d'aquests fets.