Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  10.11.2006  07:59

Barcelona presenta una nova normativa per als ciclistes

Permet de circular per qualsevulla dels carrils de la calçada

Men?ame
 

Regular la circulació de bicicletes en una ciutat on l'ús d'aquest mitjà de transport s'ha disparat en els últims anys. Aquesta és la intenció de la Comissió Cívica de la Bicicleta i del Vianant, que ahir va presentar els detalls de la nova ordenança de circulació per a les bicicletes a la ciutat de Barcelona. La normativa acota no només els drets i deures dels ciclistes, sinó també els dels vianants i els de la resta de vehicles de motor.

I és que, com que no hi ha carrils bici a tot arreu, les bicicletes sovint han de compartir espai amb els vianants i els cotxes i motos. Així, on no hi hagi carrils habilitats, els ciclistes podran circular per qualsevulla dels carrils de la calçada (i no només pel de la dreta, com fins ara). A més, en els carrers d'un sol carril, els vehicles hauran de respectar els ciclistes i no els podran avançar. També podran fer servir les voreres sempre i quan tinguin una amplada superior als cinc metres. Els vianants també tenen l'obligació de no ocupar els carrils bici i de creuar-los pels passos marcats sobre l'asfalt.

Aquesta normativa no és encara definitiva perquè ha de passar un procés d'aprovació inicial, de presentació d'al·legacions i d'aprovació definitiva, que podria ser en l'últim plenari de l'any, el 22 de desembre. Algunes entitats d'usuaris de la bici han anunciat que hi presentaran al·legacions perquè consideren que es pot millorar. Sigui com sigui, no s'aplicarà abans del mes de gener de 2007.