Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  02.11.2006  08:10

Un programa informàtic permet de controlar el benefici i el risc de consumir peix

És un projecte de la Universitat Rovira i Virgili

Men?ame
 

El departament de Toxicologia i Salut Ambiental de la Facultat de Medicina de la Universitat Rovira i Virgili ha ideat un programa informàtic (accessible des d'internet), que permet de calcular els contaminants que ingereix quan menja peix, però també els beneficis que en treu, gràcies als àcids Omega 3. Conèixer el grau de contaminació i d'Omega 3 del peix que forma part de la dieta permet a l'usuari de modificar-la en benefici propi.

L'estudi de la URV, fet en col·laboració amb la UB, es basa en 840 mostres de peix i de marisc comprades a l'atzar a les peixateries de vuit ciutats de Catalunya.