El BLOC es congratula per la victòria dels seus socis de Convergència.

  • Pañella destaca també el fet que “la suma de les forces nacionalistes és una vegada més majoritària al nou Parlament, on han mantingut els 69 escons”.

VilaWeb
Redacció
02.11.2006 - 00:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Com era lògic d’esperar, les primeres reaccions polítiques a la nostra ciutat en relació als resultats electorals a Catalunya han vingut dels nacionalistes del BLOC. En una valoració d’urgència, el seu president i diputat provincial, Josep Maria Pañella, s’ha congratulat “per la clara victòria en les eleccions catalanes dels nostres socis de Convergència i Unió, que han resultat la força guanyadora de la jornada electoral, amb el seu pas dels 46 diputats que tenien fins ara als 48 que han aconseguit en aquestes eleccions, amb una diferència d’11 diputats sobre la segona força. Que una formació que ja constituïa el grup parlamentari més nombrós encara haja millorat els seus resultats és digne d’admiració, i per això felicitem ben cordialment tota la gent de CIU i el seu candidat Artur Mas”.

Pañella considera que “amb aquesta correlació de forces, tot i que matemàticament es puguen donar altres combinacions, el més lògic seria que governara CIU, bé en solitari, mitjançant pactes puntuals, o bé amb acords estables amb alguna altra formació; tot i que, per suposat, cal respectar el que decidisquen els partits i els diputats i diputades que han resultat elegits”. El president del BLOC ha remarcat també “el fet que les formacions nacionalistes, CIU i ERC, consoliden la seua presència majoritària en el parlament català, on tenen 69 diputats, un més de la majoria absoluta. Aquest és un fet que als nacionalistes valencians ens omple d’alegria i d’optimisme”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any