Xavier Dilmé, nou diputat al Parlament segons els resultats de les eleccions autonòmiques

VilaWeb
Redacció
01.11.2006 - 23:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les eleccions autonòmiques a la demarcació de Girona no han variat en absolut respecte de l’anterior ocasió, l’any 2003, quant a representativitat. CiU ha obtingut set escons pels quatre de PSC i ERC i un per ICV-EA i PP. Això situa al número set en la candidatura de la federació de Convergència i Unió (CiU) i portaveu d’aquest grup municipal al consistori de la Bisbal, Xavier Dilmé i Vert, com a diputat al Parlament de Catalunya per a la circumscripció de Girona.

Si fem un repàs ràpid als resultats, a la comarca del Baix Empordà han baixat en vots CiU, PSC i ERC amb un percentatge de descens d’entre l’u i el dos per cent en els dos primers casos per un escàs u per cent dels republicans. També baixa el PP. La pujada més forta la registra ICV-EA amb més d’un dos per cent a la comarca.

En l’àmbit municipal guanya CiU tot i ser la formació que més baixa, pràcticament un tres per cent. PSC i ERC baixen un 1,43% i un 1,67% respectivament. ICV-EA guanya un tres per cent i el PP també baixa en vots.

En general s’aprecia una tendència abstencionista a l’alça i un descens en vots de la majoria de grups que denoten enfadament i insatisfacció ciutadania amb la política.

+ Opinió: Un país de contrast

+ Notícies relacionades: Vilaweb LB 12.10.06

+ Més informació: resultats a la circumscripció de Girona

+ Més informació: resultats comarcals

+ Més informació: resultats a la Bisbal

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any