Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  02.11.2006  06:00

El Festival d'Òpera de Butxaca arriba a Tarragona

Una obra sobre l'11-M l'estrena a la Sala Beckett

Men?ame
 

El Festival d'Òpera de Butxaca i Noves Creacions ha esdevingut, al cap d'onze anys, una de les apostes més originals del panorama cultural català. Si fins ara solament programava espectacles a la ciutat de Barcelona, a partir d'enguany també n'oferirà a Tarragona. Segons els organitzadors, el programa d'enguany és 'variat i ric en continguts, una imatge de la cruïlla de camins, registres i noves eines de l'òpera avui'.

En efecte, fins al 3 de desembre una desena d'espectacles es podran veure a Barcelona (Convent dels Àngels, l'Auditori, Sala Beckett i Mercat de les Flors) i a Tarragona (Teatre Metropol). Una prova més de l'empenta d'aquest festival són les col·laboracions amb el Gran Teatre del Liceu i el Teatre Lliure.

'Trenes de marzo' de Lars Graugaard i Claudio Zulian és l'espectacle amb què s'estrena el Festival d'Òpera de Butxaca. L'obra ens porta als atemptats de Madrid: una víctima d'aquests atemptats rep la visita de George W. Bush, d'un terrorista suïcida, d'una víctima civil iraquiana i d'un polític del PP. De la resta del programa, n'esmentem l'última producció de Carles Santos, 'El fervor de la perseverança (o les quatre avantguardes)', i la recuperació de l'òpera barroca 'Il più bel nome' d'Antonio Caldara, una obra que Barcelona va regalar a l'arxiduc Carles d'Àustria. Hi intervenen una setantena de participants.