També s’hi presenten

  • Hi ha més d'una vintena de partits sense representació parlamentària que també concorren a les eleccions

VilaWeb
Redacció
30.10.2006 - 12:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Hi ha setanta llistes electorals que concorren a les eleccions al Parlament del dimecres. Per tant, al marge del cinc grups amb representació parlamentària hi ha moltes altres candidatures, algunes de les quals es presenten per primera vegada i d’altres que ja ho han fet en més d’una ocasió: és el cas d’Els Verds-Alternativa Ecologista, que el 2003 fou la sisena força més votada. Però n’hi ha moltes més. Tot seguit us les comentem.Els Verds-Alternativa Ecologista van obtenir 18.470 vots en les anteriors eleccions. El partit Escons Insubmisos en van aconseguir 2.220. Aquest partit es presenta com a alternativa al vot en blanc descontent amb la majoria de formacions polítiques i diuen que deixarien buits i sense remuneració els escons del Parlament que obtinguessin per a expressar el rebuig a la ‘degeneració del sistema polític’. Aquesta candidatura es presenta a Barcelona mentre que a Girona i a Tarragona es presenta la llista Els Verds-Alternativa Verda.

També es torna a presentar a les eleccions el Partit Comunista del Poble de Catalunya, que es presenta com a l’alternativa revolucionària que defensi al Parlament els interessos de la classe obrera.

D’una altra banda hi ha els partits que es presenten per primera vegada en les eleccions al Parlament. És el cas del Partit Antitaurí contra el Maltractament Animal, que defensa els drets dels animals i reclama la prohibició dels espectacles públics amb animals.

El partit Ciutadans-Partit de la Ciutadania també es presenta per primera vegada a les eleccions. Aquesta formació, promoguda per Francesc de Carreras, Arcadi Espada, i Albert Boadella, entre d’altres, es defineix com a no-nacionalista i promou ‘una nova forma de fer política que aspira a renovar Catalunya’.

El Partit Republicà Català reivindica el dret de proclamar la República Catalana com un estat sobirà dins d’Europa que garanteixi la igualtat de drets i de deures de tots els ciutadans.

El Partit Humanista de Catalunya també es presenten com una alternativa als partits amb representació parlamentària i proposen, entre més mesures, la participació dels treballadors en la propietat de les empreses, la revisió de les privatitzacions i l’elecció directa dels jutges.

Podeu consultar les webs de totes les candidatures a l’especial de VilaWeb Eleccions al Parlament de Catalunya 2006.

Enllaços
Especial de VilaWeb: Eleccions al Parlament de Catalunya 2006.
Número del DOGC amb la publicació de totes les candidatures.
Enquesta i fòrum de VilaWeb: Com veieu la campanya electoral a la presidència de la Generalitat?

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any