Apunts finals de campanya

  • Els partits fan els últims mítings i a mitjanit comença la jornada de reflexió

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
30.10.2006 - 20:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Catalunya viu avui el darrer dia de campanya electoral abans de les eleccions de dimecres. A mitjanit començarà, doncs, la jornada de reflexió. Abans, els candidats fan els mítings finals per acabar de convèncer els electors. CiU és a Girona; el PSC ha canviat el tradicional Palau Sant Jordi per un espai més reduït, el Palau Blau-grana; ERC és a Lleida; el PP, a Rubí i ICV tanca campanya a la Farga de l’Hospitalet.CiU i ERC van fer ahir els grans actes de campanya, al Pavelló Olímpic de Badalona i al Palau de la Música de Barcelona, i avui, l’acte més multitudinari, l’ha fet el PSC, amb José Montilla acompanyat del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i de Pasqual Maragall.

En aquesta traca final, Montilla s’ha presentat com el futur president de tots, ‘sense el sectarisme que ha presidit Catalunya durant vint-i-tres anys’ (al·lusió a CiU). Montilla també ha agraït la feina de Maragall, que ha augurat una alta participació a les urnes. Per la seva banda, Rodríguez Zapatero ha definit Montilla com el futur president dels treballadors i ha mostrat el seu suport a Pasqual Maragall, a qui ha agraït que hagi permès el relleu dins el PSC.

De Zapatero a Rajoy

Si els socialistes catalans han comptat amb el suport de Rodríguez Zapatero al míting final, els populars han estat acompanyats de Mariano Rajoy. El president del PP ha dit de Josep Piqué que era la garantia del canvi real i que el PP era un partit seriós que deia les mateixes coses a tot Espanya. I Piqué ha dit que era un ‘luxe’ tenir Rajoy al costat.

Mítings a Girona, Lleida i l’Hospitalet

CiU fa el míting final de campanya a Girona, però abans ha fet un acte al monestir de Ripoll, on hi ha les cendres de Guifrè el Pilós. ERC ha anat a Lleida, al barri de Pardinyes, on Josep-Lluís Carod-Rovira ha dit que, si hi arribava, seria l’únic president de la Generalitat que no trucaria per telèfon a Madrid ni rebria trucades de Madrid. També ha renegat de la famosa equidistància que s’atribueix als republicans. ERC, ha dit, no és equidistant ni del catalanisme ni de l’esquerra, sinó que és catalanista i d’esquerres. Per tant, ha conclòs, després de les eleccions el seu partit pot donar suport a qualsevol partit que tingui alguna d’aquestes característiques.

Per últim, Joan Saura ha fet el míting final a la Farga de l’Hospitalet, la seva ciutat natal. El candidat d’Iniciativa ha demanat el vot a tots els progressistes, especialment als que se senten decebuts per ERC i el PSC.

Enllaços
Especial de VilaWeb: Eleccions al Parlament de Catalunya 2006.
Enquesta i fòrum de VilaWeb: Com veieu la campanya electoral a la presidència de la Generalitat?
Notícia relacionada avui a VilaWeb: Els articles més destacats dels altres diaris sobre l’1-N.
Web oficial de les eleccions a la Generalitat de Catalunya.
Notícia relacionada: Tots els partits que es presenten a les eleccions.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any